Fa'afeiloa'i i la matou upega tafa'ilagi!

tala fa'asolopito o le fa'asologa o le Fan

Fans e umi se talafaasolopito i le lalolagi. E sili atu nai lo le 2,000 tausaga talu ai, Saina, Papelonia, Peresia ma isi atunuu o loʻo i ai le atinaʻeina o faʻatoʻaga faʻatoʻaga na faʻaaogaina ai matagi matagi anamua e sii ai vai mo le faʻafefe ma le oloina o saito. Ina ua mavae le senituri lona 12, na vave ona tupu aʻe uila i Europa. I le amataga o le TLM, ua uma ona faia e Saina se u'u araisa laupapa faigofie, o lona fa'atonuga fa'atatau e tutusa lava ma le fa'aonaponei o tagata fa'aola fa'ato'aga.

中国古代水车

I le senituri lona 7, na maua ai e Suria i Asia i Sisifo le uluaʻi uila. Talu ai o loʻo i ai matagi malolosi i lenei vaega, e toetoe lava a agi i taimi uma i le itu lava e tasi, o nei mea muamua savili sa fausia e faʻasaga i matagi malosi. E le pei o le matagi o loo tatou vaaia i aso nei, ae sa iai ni toʻi tuusaʻo ma ona apaʻau e faatulaga saʻo, e pei lava o mea faʻapipiʻi faʻatasi ma solofanua laupapa. O avili muamua na aliali mai i Europa i Sisifo

IMG_20210907_141741
i le faaiuga o le senituri lona 12. E talitonu nisi o fitafita na auai i Taua i Palesitina na o mai i le fale ma faamatalaga e uiga i le matagi. Ae ui i lea, o le mamanu o le matagi i Sisifo e matua ese lava mai le matagi a Suria, o lea atonu na faia tutoatasi. O se matagi masani a le Metitirani e iai lona olo ma'a lapotopoto ma fa'apa'u sa'o e fa'apipi'i aga'i i le matagi malosi. E fa'aaogaina pea e olo ai saito.
I le 1862, na fatuina ai e le British Gueibel le centrifugal fan, o le impeller ma le atigi e faʻasolosolo faʻasolosolo, o le atigi e faia i piliki, o le impeller laupapa e faʻaaogaina lau saʻo i tua, o le lelei e na o le 40%, e masani ona faʻaaogaina mo le faʻaleleia o laʻu.
Clarage, na faavaeina i le 1874, na mauaina e le Twin Cities Wind Turbine Group i le 1997, ma avea ai ma se tasi o fale gaosi uila sili ona tuai e oo mai i le taimi nei, ma o le atinaʻeina o uila afi ua matua alualu i luma.

横流风机
I le 1880, na faia ai e tagata se atigi lilivau mo la'u ea sapalai, ma se ili centrifugal e pito i tua lau, ma o le fausaga ua fai si atoatoa. I le 1892, na fausia ai e Falani se ili faʻafefe;
I le 1898, na mamanuina ai e le Irish le Sirocco type centrifugal fan i luma lau, ma sa faʻaaogaina lautele e atunuu uma. I le seneturi lona 19, na faʻaaogaina ai le au axial i laʻu ea ma le faʻaogaina o meaʻai, ae o lona mamafa e naʻo le 100 ~ 300 pa, o le lelei e naʻo le 15 ~ 25%, seia oʻo i le 1940 ina ua maeʻa le atinaʻe vave.
I le 1935, na faʻaaoga muamua ai e Siamani faʻamalo axial isobaric fans mo le faʻavela ma le ea.

信图片_20230718105701
I le 1948, na faia ai e Tenimaka le ili faʻafefe axial faʻatasi ai ma le faʻaogaina o le lau o loʻo faʻaogaina; Rotary axial fan, meridian axial fan faatelevave, oblique fan ma cross flow fan.
Ina ua mavae le tele o tausaga o atinae, o Saina centrifugal ili alamanuia ua fausia ai se filifili atoatoa alamanuia ma faiga faatekinolosi. Mai faʻataʻitaʻiga i mea fou tutoʻatasi, ona auai lea i tauvaga faʻavaomalo, o loʻo faʻaauau pea ona tuputupu aʻe ma faʻalauteleina le gaosiga o gaosiga o le uila afi a Saina, ma maua ai le tele o filifiliga oloa mo maketi i totonu ma fafo. I le lumanaʻi, faʻatasi ai ma le faʻaauauina pea o tekinolosi ma suiga i manaʻoga maketi, o le a faʻaauau pea ona faia e le aufaipisinisi centrifugal a Saina se sao taua i le maketi o le lalolagi.

信图片_202202260950458

 


Taimi meli: Iul-31-2024